Berättelser från Etiopien

Medina

Medina utvecklade en dubbel fistulaskada efter en tre dagar lång förlossning i sitt hem. Barnet dog vid midnatt den tredje dagen. Oförmögen att stå på benen, låg  hon på sin matta i en liten hydda i tre långa månader.

Så fick Medinas mor höra från en vän att hon skulle kunna få behandling vid Hamlin Fistula sjukhuset i Addis Abeba. När Medina kom fram hade hon tappat i vikt och kunde inte gå. Hon  opererades flera gånger och är nu vid bättre hälsa. Efter nio månaders sjukgymnastik kan hon gå igen utan hjälp.

Efter en tid på Desta Mender, Hamlins rehabiblitering center utanför Addis, har Medina lärt sig hur man sköter en egen affärsverksamhet och har öppnat en egen liten butik. Hon klarar sig på sin inkomst, vilket är mycket ovanligt i denna region i Etiopien.

– Hamlin Fistula Etiopien har inte bara återgett mig hälsan, men dessutom  gett mig kunskap och pengar för att klara mig i livet. Hur kan jag uttrycka min tacksamhet? undrar Medina.

Dela sidan med dina vänner
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Desta Mender, som betyder Glädjens by på amhariska, består av tio hus med plats för 70 kvinnor med sådana förlossningsskador...
Dr Hamlin somnade in i sin bostad i Etiopien i en ålder av 96 år. Vi minns dr Hamlin med...
Se den prisbelönta filmen som handlar om fem kvinnor från olika miljöer men med samma erfarenhet – de har förlorat...
16 duktiga barnmorskor tog igår examen och är redo att åka ut på Etiopiens landsbygd och göra skillnad. Vi i...

Håll dig uppdaterad

Sociala medier

Stiftelsen Fistulasjukhuset på Facebook

Direkta uppdateringar, diskussioner och kontakt med andra som följer och arbetar med den svenska stiftelsen för Fistulasjukhuset.

Nyhetsbrev

Fyll i dina kontaktuppgifter så får du vårt svenska nyhetsbrev.

    Vi delar inte dina uppgifter med någon annan organisation. De används endast för nyhetsbrevet.